onsdag 27 november 2013

Tummen upp, tummen ner

Det är sjutton också, känns nästan kusligt, vad det svänger upp och ned. Som om mågon ska bestraffa mig när jag säger rakt ut att jag mår så bra. En fin helg med aktiviteter, pigga barn, julbasar mm. I måndags mådde jag så bra. Inte ont, illamåendet under kontroll. Gick en entimmes promenad med mamma då hon ibland fick småspringa när jag orkade dra på med mina ganska långa ben. Tog emot ny diskmaskin. Orkade fixa lite annat smått o gott.

Min läkare ringer och hör sig för om hur jag mår. "Bra!" Känns så skönt att kunna svara. Då, boom, oroande besked. Röntgen visar att jag har dålig njurfunktion på höger njure. Urinansamling i njuren vilket är dåligt då njuren kan förstöras på sikt. Troligtvis beroende på dålig passage i urinledaren pga gamla operationsärr kombinerat med nya tumörer. De rekommenderar "njuravlastning". I mitt fall kan det inte göras inuti kroppen utan isåfall blir det kateter (permanent) och påse. Rullgardin ner. Livskvaliteten kommer försämras, krångel etc. Inga beslut tas dock om detta nu. Vi avvaktar nya provsvar och ny röntgen om några veckor.

På kvällen äter jag nog för fort då jag slarvat med lunch, tuggar dåligt, resultat: boom, nytt tarmvred/ stopp i tarmen. Jag försöker kämpa hemma med smärtlindring, promenad, och att bara stå ut och hoppas att det ger med sig. Men efter 1,5 dygn måste jag åka in till lasarettet och få morfin och medicin för att försöka lösa upp stoppet. Så här är jag nu, igen. Skönt att känna igen personalen, behöver inte dra hela historien. Lugnt rum. Kanske kan jag snart somna. På't igen...

6 kommentarer:

Lovis och Isak sa...

Finner inga ord. Kämpen Åsa <3 FUCK CANCER! Det räcker nu! Måste passa på att skriva om dina böcker till dina barn. Det är det mest Kärleks fulla fantastiska idé som kommer att vara en fin karta på deras väg i livet. STARKT! Beundransvärt. Häng i Många KRAMAR / P

Anonym sa...

Många många styrke kramar till Er alla. Tänker på Er.

Therése S sa...

Hej Åsa! Följer dig på bloggen och hade hoppats på att ses med ljusstöpning, men förstår att det är "berg och dalbana" med sjukdomen. Gråter när jag läser om din och familjens situation men skrattar också och ler när jag ser din styrka i dina tankar. Kram, kram till dig!
/Therése S

Anonym sa...

Usch, det är så tråkigt att läsa att du drabbats av även detta. Tänker på dig och önskar att du snart får något positivt besked istället. Jag beundrar att du orkar skriva om din sjukdom och den livsituation du tvingats in. Det finns inte ord som räcker för hur tråkigt jag tycker att det är att du är sjuk. Var rädd om dig! Du är stark, modig och en fantastisk mamma! Kramar till dig, Åsa!

Helena L sa...

Hej Åsa! Undrar om du känner dig lite bättre nu? Hoppas att du får slippa berg- och dalbanan ett tag och hamna lite mer på jämnare mark. Jag vill bara titta in så här på sena kvällen och viska god natt! Önskar dig em bra natt och en fin dag imorgon! Kram!

Maria sa...

Kram!!
Tack återigen för att du delar med dig av dina erfarenheter och utmaningar. Tack för i går!!/ Maria