tisdag 17 april 2012

Efter operationen dag2, resan tillbaka

Åsa vaknade upp ur narkosen ca kl 20 på måndagskvällen, sliten men vid medvetande och talbar.
Under natten gick det inte att sova spciellt bra, den längsta natten nånsin.
Ändå en bra natt, för nu har resan tillbaka startat.

På morgonen idag tisdag var hon vid fullt medvetande och såg betydligt starkare ut.
Dr Mahteme kom på besök och berättade hur operationen hade förlöpt och underströk att han var nöjd med resultatet och att Åsa har goda förutsättningar att bli frisk.
Strax därefter kom sjukgymnasten och fick henne att först sitta på sängkanten och sedan att även stå upp! Det ska mycket till att resa sig upp efter endast 16 h, men det är nödvändigt för att minimera risken för komplikationer (proppar).
På eftermiddagen flyttades Åsa från intensiven till den post-operativa avdelningen då utvecklingen går åt rätt håll och man bedömer att hon inte kräver den totala uppmärksamhet som intensiven erbjuder.
Jag har aldrig sett en intensivavdelning förut, kan inte låta bli att bli imponerad av personaltäthet, kompetens, erfarenhet, medicinering, teknik, lokaler....wow!
Hoppas nu att hon får en lugn natt med mycket sömn!

9 kommentarer:

Pia Plupp sa...

Åh vad skönt med ännu en positiv uppdatering! Nu önskar jag er båda en lugn o skön natt!

Ingela sa...

Tack o lov! Vad skönt att få höra om det lyckade operationsresultatet! Nu är det ett tufft jobb att ta sig tillbaka och komma i skick igen men det är ju sååå skönt att operationen är gjord och det blev bra. Jag känner mig lättad verkligen när jag läser detta. Tänker på er hela tiden!

Lena sa...

Tack Sole för rapporter! Vi är glada att ni bestämt er för att vara så öppna, och jag tror det kommer energi från oss alla på "andra sidan", när ni får feedback.
Jag klarar inte helt tänka på Åsa nu, hon har säkert så mycket ont som vi inte kan förseställa oss, men just nu är jag mest tacksam för att Du är där hos henne. /Lena

Anonym sa...

Kära Åsa och Lars-Olof!
Även vi här i Gävle har tänkt på er HELA tiden de senaste dagarna ("nu är de på väg till Uppsala", "hoppas Åsa kan sova natten innan", "har operationen börjat", "hur länge håller de på", "när kan hon prata igen" etc.). Blev så glad att läsa två positiva rapporter på denna fantastiska blogg. Önskar er båda en god natts sömn samt fortsatt tillfrisknande. Massor med kramar från Pernilla, Sergio, Simon och Anton

Anonym sa...

Så glad för varje rapport, tack! Tänker på er hela tiden.
Kramar till er båda, Karin

Anna i Malmö sa...

Tack Sole för uppdateringar! Vad skönt att höra att det gått bra. Skickar så mycket styrka jag kan genom att tänka på er!
Kram!

Anonym sa...

Det är i princip omöjligt att inte tänka på Er dessa dagar. Så skönt att det gått bra. Hälsningar till Er alla /Patrik

Anonym sa...

Underbart!!!! Tack för dina fina berättelser Sole! Tänkt på er så mkt de senaste dagarna! Skönt att höra att allt gått så bra.

Varma STORA kramar från Katarina o Patrik

Maria H sa...

Tack Sole för info o vad skönt att höra att operationen äntligen är genomförd o att resultatet är gott!! Tänker på er varje dag o vill skicka massor av smärtlindring o positiv energi till fina Åsa. Stor varm kram till er båda!
/Maria