söndag 1 januari 2012

Att vara öppen för nya intryck

Vi har haft ett härligt 3,5-dagarsbesök av vänner från Paris, Siu lan (min fd klasskompis på ESTP), hennes man Pascal och son Eloi, 9 år kom för att ge oss lite stöd och energi. Det är så skönt med goda vänner som man bara kan vara med och fast vi inte träffats på mer än 1,5 år så kommer man så snabbt in i vänskapen och kan prata. Det blev såklart lite mycket aktiviteter för min del, men man vill ju att gästerna ska få med sig fina minnen hem. Och vila får jag göra nu.

Det härligaste är att de är så himla öppna för att prova på nytt och uppskattar så mycket det vi kanske tycker är vardagssaker. Vi bakade pepparkakshus, och gissa om de gick in i det med liv och lust:

En kväll var det ljusstöpning i garaget, de fick med sig 20 fina ljus och ett grenljus och tyckte det var helt fantastiskt. Siu och jag shoppade loss hos Nygårds-Annas lagerutförsäljning en dag. Vi var på bandyplanen alla tre dagarna, och gissa om bandy blev populärt! Eloi fick en bandyklubba och boll av Nils med sig hem, och han såg salig ut. Även Pascal var helt tagen, han hade åkt skridskor i ungdomen, men nu åkte han så han fick träningsvärk överallt. Den finaste turen var iallafall längdskidor i Sörskog. Där uppe är det jättefin vinter, och fredagen var magiskt med sol, med en lite kall vind. Vi åkte 5km-spåret hela gänget, även vår Olof och Eloi som aldrig åkt längdskidor.
Trots lite trötta på hemvägen var alla entusiastiska. Det blir en nyttig påminnelse för oss att saker som vi kanske tycker är vardagsgrejor tycker andra är helt fantastiskt. Ger en lite perspektiv på det vi har i Sverige och man kanske uppskattar det lite mer? När vi sedan nyttjat bastun hemma efterpå och en god renfile så tror jag att vi inte kunde få det bättre. Så roligt att kunna ge tillbaka lite efter alla fina besök vi fått och får hos dem. Merci très très chèrs amis pour l'amitié et la chance qu'on a de vous avoir comme amis!

Inga kommentarer: