torsdag 3 april 2014

Må bra-resa

Har som rehab-plan att göra utflykter/resor med ett barn i taget. Få tid att prata och njuta och bara vara med en unge! Nu är det 9-åriga Klara o jag som är på äventyrsresa till Kiruna och Björkliden en långhelg!  Vi ska umgås med härlig familj och åka skidor. 

Första delen är att åka nattåg! Oj vilka ungdomsminnen som återupplivas! Surret i cafevagnen där skidåkare med olika nationaliteter nervöst pratar om Äventyret de har framför sig och jublar när de ser första renen, suckar över påvert utbud i bistron... Skidutrustningar som hopar sig i korridorerna. Rycken i tåget vid växlar och när vagnar kopplas av och på. Björkskogarna som breder ut sig oändligt. Övergivna tågstationer som passeras. Sol och massor med snö. 

Vi har tid att förundras över megaprojektet att flytta halva Kiruna centrum för att gruvan behöver komma åt malmkropp som breder ut sig under staden. Att flytta ett helt stadshus, en oerhört vacker kyrka, massor med bostäder! Makalöst.

Ser fram emot härliga dagar. Man måste njuta i sin ovisshet om framtiden. 

5 kommentarer:

Petra sa...

Så fantastisk du är underbara Åsa! Önskade jag kunnat vara med i en ryggsäck och föreviga er i bilder. Njut <3 Massor av Kramar Petra

Unknown sa...

Så fint! Underbara du!

Unknown sa...

Tror att jag också måste ta fram en rehabplan :). Superidé, Åsa! Ha det så jätteskönt. Kram

Kari-Mette sa...

Hoppas ni får underbara dagar i norr! Kram Kari-Mette

Asaersa sa...

Det var helt suveränt! Bara att vara med så härliga kompisar, vuxna och barn är helande. Att vi sen besökte Icehotel (heeelt fantastiskt) och fick åka skidor i Björkis var toppen. Dessutom med sol, Torneträsk, Lapporten, fin snö, längd och utförsåkning, god mat, glada barn, det gjorde vår resa toppen.