måndag 10 september 2012

Höst är tröst

Det är roligare att tvätta bort muslort och skaka trasmattor på försommaren än att tömma kylskåp och skafferi inför hösten, det är iallafall säkert... Känns lite snopet på något sätt, som om tiden emellan bara försvann!

Men vi hade en härligt fin stund ute i stugan, vi njöt av kaffe på vår sjös finaste nya brygga som maken lagt ner många timmars arbete på - och med härligt resultat inför nästa sommar! Men än blir det nog några helger kvar med sista gräsklippningen, ta in kajakerna (kanske efter en liten tur först), packa ihop studsmattan och annat fix.

Jag är kluven till hösten, njuter både av regnig dag och klar höstdag, det känns mindre pretentiöst än våren då man ska fixa så mycket, lugnt ute i skogen, men samtidigt känns det lite sorgligt, man vill liksom göra bokslut. Det finns tid för eftertanke och det är så skönt. Eller så kan man planera för nästa år, drömma om dagar i hängmattan som säkert blir av då, med något gott i glaset och med värme. Snart sommar igen alltså :-)!

Nu ska jag ut och försöka smörja igång knän och leder som värker av biverkningar och se om det kanske finns några trattisar framme.

Inga kommentarer: